Arquitectura

Taula rodona: Arquitectes per a la participació ciutadana

Fa dos dies vaig assistir com a convidat al debat  sobre participació ciutadana a l'urbanisme organitzat pel col·lectiu El Globus Vermell i promogut per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes De Catalunya.

Relacions estranyes

La relació entre arquitectes i clients és certament estranya: en moltes ocasions els clients ens veuen com una mera firma o el peatge necessari que han de pagar per a fer el projecte que ells volen. Per altra banda els arquitectes en no poques ocasions considerem que els clients són el mal menor pel que s'ha de passar per a construir i són els que perverteixen el “nostre” projecte. Així ens va a uns i a altres...

Cites: Aldo Rossi

La tècnica és la capacitat de donar resposta a un problema

Anomenar arxius (o com mantenir l'ordre en els projectes)

archivos y ordenEls projectes d'arquitectura solen desenvolupar-se en períodes llargs de temps i generen un gran número d'arxius i directoris. Si no hem estat rigorosos i ordenats, la tasca aparentment trivial de recuperar un plànol concret desenvolupat fa uns mesos o uns anys (una situació bastant quotidiana en la professió) pot convertir-se en una autèntica odissea que pot desenvocar en greus errors.

Mantenir un ordre d'arxius i seguir un patró al anomenar-los que ens permeti saber en tot moment i de manera ràpida què és el que contenen cobra una importància vital.

Aquest article es centrarà en donar uns criteris per a crear un codi propi per a nomenar els arxius de manera eficient que ens permeti saber el tipus d'informació que conté, la seva versió, el projecte al qual pertanyen,...

Subscriure a Arquitectura