Web de Scalae

Coordinació del projecte per al nou web d' Scalae que realitzaren Crea't i Kings of Mambo. L'objectiu del nou web era el de concentrar i ordenar tot el contingut generat desde la creació d'scalae l'any 2004, anteriorment dividit en dos blogs autònoms, per a poder presentar-los de forma fàcil i agradable als usuaris,afegir informació sobre què és, què fa i qui és scalae i donar-li una aparença unitària i professional.

A més d'incorporar nous tipus d'informació com els perfils (que mostren tota la informació disponible al web relativa a una persona o un estudi en concret) o l'agenda d'esdeveniments (que ha estat re-enfocada totalment per a ser molt més funcional), s'ha treballat per a automatitzar moltes tasques que anteriorment es feien de forma manual i consumien molt temps.

Durant els mesos que va durar la gestació i creació del web, els membres de l'equip scalae (Laura Acosta, Berta Blasi i jo mateix) vam treballar dur i estretament amb Carlos González (Crea't) i la gent de KoM liderats per Josep Ortega com si fossim un mateix equip.

Imatges addicionals

D'entre les novetats que incorpora el web m'agradaria destacar-ne les següents:

Podcast

Malgrat la gran quantitat de podcasts generats des de l'any 2004, el procès d'edició, publicació i difusió per als directoris de podcast com iTunes, era totalment manual i consumia molt de temps. Per tant, el nou web es converteix en una eina de treball que automatitza tots els processos creació d'imatges i miniatures, arxius xml, directoris...) excepte la propia edició del podcast, que seguirà sent una tasca de l'equip scalae. A més incorpora un petit reproductor multimèdia que permet reproduir, pausar rebobinar i avançar el contingut del podcast sense ser necessària la seva descàrrega i també permet extreure estadístiques del número de descàrregues del podcast.

Informació relacionada

Tots els continguts són etiquetats i classificats en funció dels agents, la temàtica, paraules clau... el qual permet tenir tot classificat i, sobretot, mostrar contingut relacionat amb el què estiguem llegint en aquest moment. Aquest contingut, a més, té la particularitat de fer les relacions de forma automatitzada a partir de la meta-informació al mateix temps que permet relacionar de forma manual algún contingut concret, que queda destacat.

Butlletins

Una novetat que permet una comunicació més estreta amb els lectors és la possibilitat de realitzar enviaments massius a tots els subsciptors que així ho decideixin. A més de fer senzill l'enviament a grans quantitats de destinataris, existeix la possibilitat de generar boletins semi-automatitzats que mostren, a una plantilla pre-creada, els últims continguts afegits des de l'últim enviament (que després podran ser reubicats si fos necessari) o bé enviar correus totalment editats de forma manual. En qualsevol de les dues opcions poden programar-se els enviaments per a que surtin a una data determinada.

Banners

Un dels aspectes més novedosos del web és la gestió de contingut destacat a través de banners. El sistema incorpora tres plantilles de banners de diferents mides (cada una de les quals coincideix perfectament amb la maquetació general del web) en les què pot arrossegar-se una imatge que s'ajusta a la mida prefixada i enllaça on s'indiqui. Gestionar els banners és tan senzill com arrossegar, copiar un enllaç i encendre o apagar lac asella de publicació. Els moviments de transició entre banner i banner es realitzen automàticament.

Tots aquests avanços, sumats a les evidents millores visuals i a la utilització d'un domini propi  van millorar substancialment els dos blogs hostatjats a blogger gestionats de forma independent i manual que veniem utilitzant fins a aquest moment, fet que va suposar un gran salt qualitatiu per a scalae.

Meta-informació